En dag med montøren.

 

Teknologien er kommet langt innen elbil ladere de siste årene.
Nå kan du selv velge om skal lade når strømmen er billigst for eksempel, det er også blitt mye mer vanlig å montere en fast lader hjemme enn for bare noen få år siden.

Vi bestemte oss for å bli med en av våre partneres montører på jobb for å se hvordan installasjonen blir utført.Thomas møter opp på kontoret klokken 07:00 på morgenen til felles møte før drar ut på oppdrag, det er god stemning mellom montørene på kontoret.
Oppdragene blir fordelt til montør og dagen starter med å laste inn alt som trengs inn i bilen før vi begir oss ut til kunde på skedsmokorset.

Thomas snakker om at det har vært en overraskende stor økning i installering av nettopp elbil ladere noe vi også har erfart hos LADEEKSPERTEN.

 

   

Når vi kommer ut til kunden tas det en rask runde for å finne ønsket installasjonssted og en vurdering av forholdene rundt installasjonen, når kunden og montør har blitt enige starter arbeidet.
Thomas forteller litt om alle de forskjellige husene har har installert i og de utfordringene det er med at ingen hus er like.
Thomas ler og sier at det er jo litt det som gjør at han liker å jobbe nettopp i service, at ingen dager er like.

Kunden på skedsmokorset ønsket elbilladeren montert på veggen i en carport tilknyttet hus og virker som en forsåvidt enkel installasjon.

Ladestasjonen som er en Wallbox Pulsar Plus blir montert og vatret før kabel legges pent til sikringskap med gjennomføring i vegg for deretter å bli koblet opp i sikringskap hvor den får en egen kurs med jordfeilbryter og overspenningsvern blir montert slik at ladesystemet er lovlig og sikkert.

 Thomas påpeker hvor viktig det er å teste anlegget etter ferdig montert og tester sikkerhet og funksjon av ladestasjonen.

Nå er anlegget ferdig og Thomas går til kunde for å ta en gjennomgang av sikkerhet og bruk av ladestasjonen, kunde er blid og fornøyd når han plugger i sin elbil og ønsker oss god tur videre. 


Og slik avslutter vi En dag sammen med montør og takker for at vi fikk være med på en av våre kunders installasjon.